RUKİYE EYAZ ÇAL

TÜRKİYE HAFIZA ŞAMPİYONU ve REKORTMENİ
- İsimler ve Yüzler Hafızası Türkiye Rekoru
- İkili Sayılar Hafızası Türkiye Rekoru

- Sayılar Maratonu Hafızası Türkiye Rekoru

Sosyal bilimler alanında üç lisans diploması sahibidir. Önce Gazi Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler daha sonra İstanbul Üniversitesi’nde Arkeoloji ve Sosyoloji (Double Major) okumuş ve bölüm birincisi olarak mezun olmuştur. Eğitimi süresince İstanbul Üniversitesi bünyesinde psikoloji, sosyoloji ve arkeoloji bölümlerinde yapılan çeşitli bilimsel araştırmalarda aktif olarak rol almıştır.

2006 yılından beri Eğitim ve Danışmanlık alanında faaliyet göstermektedir. Gerek akademik alandan edindiği bilgi birikimlerini gerek iş hayatında kazandığı deneyimlerini kurumsal ve bireysel gelişim eğitimlerinin hazırlanması ve sunulmasında kullanmıştır. 2006-2009 yıllarında eğitim koordinatörü olarak çalışmış, bu dönemde, TBBM, İçişleri Bakanlığı, Türk Telekom, THY gibi kurumlarda yönetici ve çalışanlara uygulanan“Motivasyon”, “İletişim“, “Liderlik”, “Ekip Çalışması”, “Kurumsallaşma” gibi konulardan oluşan kurumsal eğitim programları tasarlamış ve organize etmiştir. Özel ve kamu kurumlarında Kurumsallaşma, Kurumsal Check Up projelerinde yönetim uzmanı olarak çalışmıştır.

2006-2010 yılları arasında TEGV’de gönüllü eğitmen olarak çalışmış, “Kendime Yolculuk”, “Kariyer Yolculuğuma Başlıyorum”, “Düşünebilen Çocuklar” ve “Okuyorum Oynuyorum” başlıklı, çocukların sosyal ve zihinsel gelişimlerine yönelik eğitim programlarını uygulamıştır. Ayrıca Eğitmen gönüllü olarak, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki gönüllülere “Temel İletişim ve Çocuklarla İletişim” eğitimleri vermiştir.

Hafıza, Beyin, Öğrenme ve Konsantrasyon ile ilgisi üzerine Mega Hafıza’nın Sertifikasyon programlarına katılmış; eğitimlerini Dünya Hafıza, Zihinsel Matematik ve Hızlı Okuma Olimpiyatları başkanı olan Melik Duyar’dan alarak Türkiye’nin ilk Mega Hafıza Master Eğitmeni olmuştur.

2012 ve 2013 yıllarında katıldığı Türkiye Hafıza Şampiyonası’nda, “Türkiye Bayanlar Hafıza Şampiyonu” olmuş, çeşitli kategorilerde gümüş ve bronz madalyalar almıştır.


2014 Türkiye Hafıza Şampiyonası’nda, “Türkiye Hafıza Şampiyonu” olmuştur. Ayrıca "İsimler ve Yüzler Hafızası","İkili (Binary) Sayılar Hafızası" kategorilerinde Türkiye Rekoru kırmıştır.
21 Mart 2015'de düzenlenen Türkiye Beyin Haftası Etkinlikleri'nde Sayılar Maratonu Kategorisinde Türkiye Rekoru kırarak 3.cü Türkiye Rekorunu elde etmiştir.


2012 yılından beri Harp Akademileri'nde "Anlayarak Hızlı Okuma" eğitimleri vermektedir.


2015 Yılında Türk Beyin Sporcularını Dünya Hafıza Şampiyonalarına hazırlamak için "Türk Hafıza Gücü"nü kurmuştur.

http://www.megaaritmetikkadikoy.com/dosyalar/icerikresimleri/eitmen_1.jpg